Kunst, kultur, sang, musikk, dans og drama, er så viktig for barn og bli kjent med




De fleste foreldre tilbyr barna sine som oftest det de selv er opptatt av. Sånn blir det bare. En fotballinteressert forelder vil nok kunne tilby barna sine de ekstra mange stundene med triksing og taktikk i hagen. En kokk vil nok inkludere barna sine i matlaging og baking. Friluftsentusiaster vil nok ta med barna sine mye ut i skog og mark. Så glemmer man kanskje å løfte hodet litt i ny og ne, å utvide både sin egen og barnas horisont.
Jeg syns kunst, kultur, sang, musikk, dans og drama er så kjempeviktig for barns utvikling, men er ganske elendig på å tilby de det jevnlig gjennom året. Derfor blir jeg så glad hvert år når Festspillene kan tilby barna mine alle de ovennevnte kunstartene på 10 dager👏😁🎭
Opplevelser med kunstneriske og kulturelle uttrykk, kan gi økt forståelse og nysgjerrighet rundt ulike kulturer og ulike måter å uttrykke seg på. Det kan også ha mye å si for kreativ tenking og skaperglede, som igjen er viktige elementer for læring.

Mannen har ikke sommerferie enda og er jo på jobb om dagene, så jeg måtte faktisk gjøre seriøs planlegging rundt det å ta med meg 3 barn inn til byen hver dag (se bildet under👇😆).
3-åringen fikk fri 4 av 5 barnehagedager denne uken for å være med på dette. Han blir vel mest hjemme hele sommerferien uansett vil jeg tru, nå som jeg har permisjon til midten av august.
Mammaen min var til stor hjelp 2 av dagene, og det settes veldig stor pris på💗


Det var teaterforestillinger overalt i byen. Vi var i foajeen til universitetet, i gamle nedlagte bygg, på scenen til kinoen og i lillesalen på kulturhuset👇




Også var det så masse musikk, sang og dans på torget hver dag💃🎵🎭🎊


Utenlands jazzband og Hærens musikk korps duellerer og spiller sammen👏👏
Se den fantastiske videoen HER!

Lesing, fortellerstund og historier er en kjempeviktig del av det kunstneriske og kulturelle uttrykket.
Vi fikk være på en bokbuss, å bl.a. høre på fortellinger å låne med bøker hjem.


Det var mange utstillinger i byen, bl.a. var vi på en fotoutstilling og på en fotobok- utstilling og verksted. Ved sistnevnte kunne man bla i anerkjente fotobøker samt lage sine egne👇

Vi hadde mange fine leke- og avvekslingsstunder i Generalhagen/lekeplassen i byen, med Hærens Musikk Korps som spilte flott musikk i bakgrunnen.
Vi gikk til og med i parade med Hærens Musikk Korps fra kulturhuskaia til Generalhagen, en av dagene.


3åringen kler votter på statuen😆

Når en friluftsentusiast drar på bytur, er det ikke noe tull med matpakkene😆


I år som i fjor, har Sparebanken NN en åpen park hele festspilluka (SNN-parken), med masse ulike aktiviteter.
I år har SNN-parken bl.a. et lite telt med filmfremvisninger (TIFF junior) og en gjeng som kaller seg Closetland, som hadde mange artige forundringsskap, masse retromøbler og spill og andre aktiviteter.










2 ut av dagene var vi så lenge i byen, at det ikke var folk igjen😆
Vi har storkosa oss i byen fram til nå. Hvert ute i mange timer hver dag og gått flere skritt enn noen gang😆 Vi har styrt dagene på barnas premisser og bare utnytta oss av Barnas Festspill. 
Det kommer engang mor og far kan få med seg litt voksenfestspill også😝


Og vet du hva? Foruten om verkstedene, så er ALT under festspillene gratis for alle barn under 12 år.

Nå har vi bare aktiviteten fiskesommer av Harstad jeger- og fiskeforening på lørdagen igjen å være med på, så skal vi si oss mer enn fornøyde med årets Festspill!

Kilder:
Festspillene i Nord-Norge
Rammeplan for barnehagen, fagområde om kunst og kultur

Kommentarer