Sunn og enkel bålmat + vår/sommerklær til de minste


På den ene varme sommerdagen i forrige uke, tok vi oss en lavterskeltur til Folkeparken etter jobb.
Hvis du kjenner at du trenger å komme deg ut i hverdagen, men må holde det enkelt pga tidmangel, så er Grunnvannet utrulig flott. Man trenger ikke finne opp kruttet hver gang😉
Her er det rikt fugleliv, flott terreng, sittebenker, bålgroper, ved og artige lekeapparter.

Vi har fått øynene opp for ny, superenkel og sunn bålmat. Forrige gang brukte vi strimlet kylling, div grønnsaker og urter og soyasaus og denne gangen brukte vi torskfilet, grønnsaker (potet, søtpotet og gulrot), div krydder/urter og smør.

Framgangsmåte:
  • Hakk grønnsakene hjemme (jo mindre biter jo fortere blir det gjennomstekt).
  • Pakk grønnsaker og fiskefiletene i tette poser før du putter de i sekken (vi brukte to lag brødposer). Ikke kok eller stek noe av maten på forhånd hjemme.
  • Ta med aluminiumsfolie til å pakke maten i når du kommer fram. 
  • Hvis du ikke har med eget kull til å legge maten på, kan det være greit å lage bålet med engang, så du ikke må vente så lenge på vedkulla og glørne. Aluminiumspakka mat får bedre resultat av og tilberedes på kull/glør.
  • Når bålet er klart, begynner du med maten. Riv folien i biter på ca 30 x 30cm . Ta en stor neve grønnsaker på først, legg så fisken oppå. Strø over/gni inn salt og ulike urter. Avslutt med to smørklatter. 
  • Pakk inn torskepakken din i to lag folie.
  • Legg på glørne (kull/glør gir en mer stabil varme enn åpne flammer).
  • La ligge i ca 20-30min.
  • SNU OFTE, ca hvert 5min.


Barnas bestemor var med og hun grilla fiskekaker til fiskeburger.
Mye god mat denne dagen.

Torskepakke😋

Dessert og påfyll for en lang dag ute👍

Mating av ender
Hva syns du om denne kulturen om å mate ender? Ødelegger vi for deres evne til å finne mat selv?

Det var ei ho and i den store andeflokken, og hun var den eneste som kom helt opp til oss å spiste rett ut av hendene våre😃💛🙌

Skal utforske måsen😆

Til de to minste gutta bruker vi på relativt varme dager klærne dere ser på bildene under.

1-åringen har Steinrøysa softshelldress på seg, med forsterkning på rompa og knær, som gjør at den tåler litt mer ruskevær. Softshell puster bedre enn skall, mens skall er mye mer vannavvisende (opp mot vanntett) i stoffet enn softshell, så her må man bare ta en vurdering før man går ut😅
Softshelldressen har også laminert fleecefôr på innsiden, som gjør den varmere på litt kaldere dager. Denne dressen passer fint til vår, sommer og høst, ved å regulere det man tar på under.

3-åringen har på seg det populære Picnic settet fra Skogstad. Dette er en lett fritidsdress i et tynt, lett teknisk materiale med mesh-lining fôr på innsiden. Mesh-lining fôret transporterer bort fukt, og gjør settet svalt og fint på varme dager og varmt og lunt på litt kaldere dager. Dette settet er en av våre favoritter og kjøpes inn med engang det andre blir for lite. Det er så anvendelig og praktisk. 

KLÆRNE FÅS KJØPT HOS SKOGSTAD KANEBOGEN / SKOGSTADSPORT.NO



Kommentarer